Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.

Zelená dohoda pro Evropu

K odborníkům, kteří na tiskové konferenci vystoupili patřil i Jan Pivoňka, konzultant pro oblast udržitelné výroby a spotřeby Potravinářské komory ČR, který ve stručnosti znovu představil Zelenou dohodu pro Evropu neboli Green Deal.

Co se stane s cenami potravin v následujících letech?

Potravinářská komora ČR na své nedávné tiskové konferenci zveřejnila tiskovou zprávu o tom, jaké jsou dopady Green Dealu neboli Zelené dohody pro Evropu na zemědělsko-potravinářský komplex v rámci Evropské unie. Zároveň seznámila novináře s konkrétními dopady tzv. taxonomie, to je procesu postupného zavádění Green Dealu do praxe.

ŽEBŘÍKY- Osnova školení

Pokud se podíváme na statistiku smrtelných, vážných i ostatních úrazů několik let zpátky, tak zjistíme, že nejčastější příčinou úrazu jsou pády. Nejhorší následky mají ale pády z výšky, a to nejčastěji ze žebříku.