Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!
Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem
V březnu loňského roku, obdobně, jako v celém světě, v České republice vypukla pandemie koronaviru Covid-19, která vypukla ve světovém měřítku počátkem března loňského roku. Její důsledky se projevily v celé lidské společnosti, ať již o otázku ohrožení zdraví a života obyvatel naší země či v prudkém propadu některých sektorů ekonomiky, zejména sféry služeb, a to především v cestovním ruchu, ubytování, a pohostinství.
Podpora sociálního podnikání zůstává stále otevřeným tématem, které je naléhavější zvlášť teď – v době krize. Z výzev ESF a IROP EU byly v posledních deseti letech podpořeny téměř dvě stovky projektů, na trhu dnes působí 300 – 400 sociálních podniků, vesměs integračních.