Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 19.10.2016
  • Autor: (li)

Ve středu 19. 10. 2016 se sjedou do Třince zástupci středních škol, aby prezentovali veřejnosti své vzdělávací programy na „Beskydském trhu vzdělávání a uplatnění“. Akce, na které se představí i významní zaměstnavatelé z Třinecka a okolí, proběhne mezi 10.00 – 16.00 hod. v třinecké hale STaRS (Tyršova 275). Na její organizaci se spolupodílí Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR ve Frýdku - Místku a v Třinci, střední školy a regionální zaměstnavatelé.

 

Cílem veletrhu je pomoci žákům posledních ročníků základních a speciálních škol, kterých je letos na Frýdeckomístecku asi 1 700, s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Zaměstnavatelé z regionu zase lidem představí technicky zaměřené profese. Právě o ty je z jejich strany trvalý a značný zájem. Pro žáky budou připraveny dílčí praktické úkoly, ve kterých si vyzkouší své dovednosti a zručnost, ale také důvtip, a to pod vedením zástupců firem z Beskyd.

„Naší snahou je podpořit nejen kvalitní výběr povolání, ale také podnítit mladé lidi k výběru technicky zaměřených oborů a nasměrovat je tak, aby měli po skončení studia co nejvyšší šance na následné uplatnění,“ vysvětluje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR ve Frýdku – Místku Vladimír Patáčik.

Akce je určena nejen vycházejícím žákům základních a speciálních škol a jejich rodičům, ale také výchovným  poradcům, učitelům a dospělým zájemcům o vzdělávání.  Zkrátka všem, kteří si chtějí doplnit vzdělání, změnit kvalifikaci nebo hledají novou práci. Pořadatelé očekávají, že na letošní ročník dorazí až tisícovka návštěvníků. Vstup je zdarma.

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR