Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 14.01.2017
  • Autor: Martin Vavrečka, tajemník ASO

I v novém roce 2017 pokračují jednání Rady hospodářské a sociální dohody České republiky, která se sejde v pondělí 16. ledna, a to již ke svému 134. zasedání. V rámci delegace Asociace samostatných odborů (ASO), kterou i v roce 2017 povede Bohumír Dufek, o jehož znovuzvolení valnou hromadou ASO jsme informovali v prosinci 2016, se tripartity zúčastní i místopředseda ASO a předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša a tajemník ASO a výkonný tajemník OSŽ Martin Vavrečka.

V rámci lednové tripartity jsou na programu témata, jež byla z velké části otevřena v roce 2016, například Komplexní zpráva o stavu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci za rok 2016, která byla na žádost zástupců jak odborů, tak i zaměstnavatelů, přepracována a doplněna. Jednání také pokračují v otázce přípravy nového stavebního zákona.

Na žádost sociálních partnerů se stabilním bodem každého jednání tripartity stalo informování ministryně pro místní rozvoj o stavu čerpání prostředků z fondů EU a plnění předběžných podmínek, kdy tomu nebude jinak ani v roce 2017 a sociální partneři budou informování o aktuálním stavu z listopadu a prosince 2016.

 

 

 

 

 

 

  • Zdroj: osz.org