Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 07.05.2018

Věra Jourová, evropská komisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů, uskuteční ve dnech 9.–11. května pracovní návštěvu České republiky.

Ve středu 9. května v dopoledních hodinách vystoupí na jednání vlády ČR k novému návrhu víceletého finančního rámce EU na léta 2021–2027 a k nové legislativě na ochranu osobních údajů (GDPR). Následuje společná tisková konference s premiérem v demisi Andrejem Babišem. Akreditace novinářů dle instrukcí Úřadu vlády.

Její pracovní program bude pokračovat setkáním s poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky z výboru pro evropské záležitosti a rozpočtového výboru a se senátory z Výboru pro záležitosti Evropské unie.

Odpoledne vystoupí komisařka Jourová v Národní technické knihovně v Praze na konferenci s názvem „Umělá inteligence jako příležitost pro českou a evropskou ekonomiku“. K večeru se zúčastní oslav Dne Evropy na Střeleckém ostrově v Praze, kde bude společně se zakladatelem organizace Člověka v tísni Šimonem Pánkem debatovat o budoucnosti EU.

Ve čtvrtek 10. května se na Vysoké škole ekonomické v Praze od 13:00 zúčastní veřejné diskuze na téma „Fenomén tzv. fake news a úniky dat ze sociálních sítí. Jak je EU na tyto výzvy připravena?“ Tato akce patří mezi tzv. „Dialogy s občany“ a je otevřena široké veřejnosti. Komisařka rovněž navštíví Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. Poté se Věra Jourová zúčastní kulatého stolu se zástupci zaměstnavatelů působících v ČR, kde bude diskutovat o posilování rovnosti LGBTI osob na pracovišti a kde představí aktivity Evropské komise v této oblasti.

V pátek 11. května bude společně se zástupci Úřadu vlády a Ministerstva vnitra jednat o záležitostech souvisejících s fenoménem falešných zpráv. Pracovní návštěvu ČR zakončí komisařka Jourová účastí na debatním kulatém stole k budoucímu víceletému finančnímu rámci EU. Diskutovat bude se zástupci z řad státní správy, think-tanků a ministerstev.