Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 20.08.2019
  • Autor: Miroslav Svoboda

Nejširší nabídku většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy a novinky v oblasti výzkumu, a mnoho dalšího nabízí mezinárodní agrosalon ZEMĚ ŽIVITELKA, který se koná ve dnech 22. až 27. srpna 2019 v Českých Budějovicích.

Země živitelka, který se pravidelně koná pod záštitou prezidenta ČR a předsedy vlády ČR a dalších institucí, je největší a nejvýznamnější agrosalon svého typu zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku. Jednotlivé zemědělské obory jsou prezentovány napříč celým areálem, mají své pavilony a svůj vlastní program. Zemědělské technice je věnována největší část areálu, jsou to zejména hlavní trasy a také pavilon Z. Na předvadišti probíhá bohatý doprovodný program, pavilon T1 patří českým výrobcům nabízejícím kvalitní české potraviny, které je možné ochutnat i zakoupit za zvýhodněné ceny. Pravidelně zde vystavují odborné organizace, zemědělské instituce a firmy, které doplňují expozice jednotlivých krajů ČR. Všechny organizace, které jsou v pavilonu T1, poskytují odborné informace veřejnosti včetně informačních materiálů.

Pravidelně probíhá Mezinárodní výstava družstevnictví, která přináší aktuální informace o výrobním a spotřebním družstevnictví, podnikání zemědělských nebo odbytových družstev a prezentace úspěšných družstevních podniků s širokým sortimentem kvalitních výrobků.

Nedílnou součástí Země živitelky je soutěž o nejlepší vystavený exponát Zlatý klas, která probíhá pod odbornou garancí Ministerstva zemědělství ČR. Soutěž Zlatý klas se stala za dobu své existence prestižní záležitostí a výrobci oceněných produktů tuto soutěž považují za významný přínos pro prezentaci a publicitu svých výrobků.

Po celou dobu Země živitelky probíhají odborné semináře, které zajišťuje buď Ministerstvo zemědělství ČR nebo Agrární komora ČR. Výstaviště České Budějovice současně zajišťuje i bohatý doprovodný program.