Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 09.07.2018
  • Autor: Miroslav Svoboda

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann v rozhovoru pro nedělník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung prohlásil, že z České republiky do Bavorska přichází ilegálně stále více imigrantů. Kvůli omezení počtu migrantů přicházejících přes Balkán žádá Hermann zavedení kontrol na hranici mezi Chorvatskem a Slovinskem.

Podle zpravodajství České televize na jeho slova reagoval ministr vnitra ČR Jan Hamáček, který uvedl, že se česká, saská a bavorská policie shodly na tom, že nelegální migrace klesá! Podle něho Policie ČR zaznamenala na začátku roku 2018 nárůst případů převaděčství, kdy organizované skupiny z Rumunska převážely v úkrytech automobilů migranty. Výměnou informací a operativní spoluprací s kolegy z Německa se podařilo tyto převaděče zadržet. Od března 2018 jsou na území ČR zjišťováni jednotlivci, kteří přes naše území tranzitují do Německa, konstatoval Jan Hamáček. Zároveň dodal, že podle společného vyhodnocení česko-německé a česko-saské policejní spolupráce je situace na hranici klidná.