Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 05.06.2017

Dne 9. června zahájí Jean-Claude Juncker společně s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou Pražskou konferenci o obraně a bezpečnosti. Tam přednese klíčový projev o budoucnosti obrany a bezpečnosti EU. Stane se tak v týdnu, kdy Evropská komise vydá dva důležité dokumenty: legislativní návrh Evropského obranného fondu a diskusní dokument o budoucnosti evropské obrany do roku 2025. Jean-Claude Juncker se během své první pracovní návštěvy ČR sejde také s členy obou komor Parlamentu ČR a pronese na půdě Univerzity Karlovy projev „Budoucnost Evropy“. 

Předseda Evropské komise navštíví ČR ve dnech 8.–9. června. Zúčastní se Pražské konference o obraně a bezpečnosti, jež má přispět k debatě o posílení spolupráce členských států EU v této oblasti.

Společně s ním bude Evropskou komisi na konferenci zastupovat Federica Mogherini, vysoká představitelka Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, Jyrki Katainen, místopředseda pro pracovní místa, růst, investice a konkurenceschopnost, a Elżbieta Bieńkowska, komisařka pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky.  Konference bude přenášena živě na odkazu zde.

Během své návštěvy bude J.-C. Juncker jednat také s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou, Rose Gottemoellerovou, náměstkyní generálního tajemníka NATO, a Lubomírem Zaorálkem, ministrem zahraničních věcí České republiky.

Přednese rovněž projev v historické budově Karolina na Univerzitě Karlově, kde také převezme zlatou pamětní medaili Univerzity Karlovy.  Kromě toho se zúčastní společného přijetí obou komor Parlamentu ČR.

 

 

  • Zdroj: Evropská komise