Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 09.07.2018
  • Autor: Miroslav Svoboda

Z České republiky do Bavorska přichází ilegálně stále více imigrantů. Podle České televize to prohlásil v rozhovoru pro nedělník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Kvůli omezení počtu migrantů přicházejících přes Balkán žádá ministr J. Hermann zavedení kontrol na hranici mezi Chorvatskem a Slovinskem.

Podle ministra Joachima Herrmanna Bavorsko zaznamenalo nárůst ilegální migrace přes Českou republiku, a to přesto, že spolupráce německé policie, potažmo bavorské policie, s Policií ČR se v posledních deseti letech zlepšila.

O tom, že přes Českou republiku přecházejí migranti do Německa, v rozhovoru pro list Welt am Sonntag hovořil i ředitel unijní agentury pro ochranu vnějších hranic Frontex Fabrice Leggeri. Do země se dostane část migrantů, kteří přicházejí takzvanou balkánskou cestou. Většina z nich se ale dostane do Německa ze Slovinska přes Rakousko, podotkl.

„Aby se omezil příliv (migrantů) ze západního Balkánu, měla by Evropská unie prostřednictvím Frontexu chránit schengenskou hranici mezi Slovinskem a Chorvatskem,“ uvedl bavorský politik. Podle České televize také řekl, že Bavorsko se zřejmě už příští týden dohodne se spolkovou vládou na tom, aby mohlo na hranici provádět vlastní kontroly. Podle Herrmanna zbývá doladit organizační a právní podrobnosti dohody s Berlínem.

Tyto kontroly bude koordinovat nová centrála, kterou největší spolková země minulý týden otevřela v Pasově. „Dáváme signál, že chceme, aby bavorské pohraničí bylo bezpečnější. Nejvyšší prioritou je pro nás ochrana obyvatel,“ uvedl k tomu bavorský premiér Markus Söder. Kontroly se budou dělat v příhraničním pásmu do 30 kilometrů od hranic a rovněž na letištích a nádražích s mezinárodním významem.