Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 02.04.2020

Vážení občané,
My, zemědělci České republiky v této složité době, kdy relativně nízká soběstačnost ve výrobě potravin nás všechny znepokojuje, prohlašujeme naši připravenost v navýšení soběstačnosti ve výrobě základních, kvalitních a bezpečných zemědělských komodit jako je

ZELENINA, OVOCE, BRAMBORY
VEPŘOVÉ MASO, DRŮBEŽÍ MASO, VAJÍČKA
A OSTATNÍ KOMODITY, KDE V SOUČASNÉ DOBĚ NEDOSAHUJEME
SOBĚSTAČNOST.

K navýšení je ale nezbytné přizpůsobit naši legislativu, a to zejména zákon o potravinách, zákon o významné tržní síle a zákon o ochraně zemědělského půdního fondu.
Věříme, že nejen naši politici, ale celá naše veřejnost v těchto složitých dobách podpoří naši iniciativu, jelikož jde o výživu českého národa, zajištění soběstačnosti a produkci bezpečných potravin pro náš lid.

Prezidium AK ČR
Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc., prezident
Ing. Bohumil Belada, viceprezident
Ing. Josef Kubiš, viceprezident
Ing. Václav Hlaváček, CSc., viceprezident
Ing. Leoš Říha, viceprezident
RNDr. Vladimír Veselý, viceprezident

1.4.2020

 Agrární komora České republiky

  • Zdroj: Agrární komora ČR