Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 09.06.2019
Datum: 08.06.2019 16:00
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 16:00

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Turistický chodník z Růžové hory na Sněžku v úseku od odbočky Traverz na vrchol hory bude v pracovní dny od pondělí 10. června vždy od 7:30 do 16:30 obousměrně uzavřen. Jde o výstupovou část žluté turistické trasy. ČTK to dnes sdělil zástupce stavební firmy Pavel Klimeš. Investorem prací je Správa Krkonošského národního parku (KRNAP). Firma opraví štětováním horský chodník. Hotovo má být do poloviny července.

Fukuoka (Japonsko) - Velká část ministrů financí a šéfů centrálních bank dvaceti největších ekonomik světa (G20), kteří dnes zahájili dvoudenní jednání v japonské Fukuoce, má obavy z eskalace obchodních konfliktů a jejich neblahého vlivu na světový ekonomický růst. Podle agentury Reuters to řekl japonský ministr financí Taró Aso. Zatím ale není jisté, zda tato obava bude součástí jejich společného nedělního prohlášení. Jeho návrh obsahuje i závazek zemí G20, že se budou snažit vyřešit spor o zdanění velkých internetových firem.

Datum: 08.06.2019 12:00
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 12:00

Zlín - Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO), která zajišťuje městskou hromadnou dopravu (MHD) ve Zlíně a sousedních Otrokovicích, si při dnešním dni otevřených dveří připomněla 75 let provozu trolejbusů ve Zlíně. DSZO u té příležitosti představila své historické vozy a také zrekonstruovaný červeno-krémový autobus ŠM 11 z roku 1981, řekl dnes ČTK ředitel společnosti Josef Kocháň.

Ústí nad Labem - Cesta lanovou dráhou z centra Ústí nad Labem k výletnímu areálu na Větruši zdraží. Provoz lanovky je ztrátový, proto rozhodli radní o zvýšení cen. Jednosměrná jízdenka namísto osmnácti korun bude stát pětadvacet korun. Zároveň se od 1. července zavádí zvýhodněné jízdné pro rodinu s dětmi za 120 korun. Novinářům to řekl náměstek primátora Tomáš Vlach (ANO). Ceník nedávno změnili pro cestu lanovkou také v nedaleké Krupce na Teplicku.