Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 05.06.2017
  • Autor: KZPS ČR

V rámci podpory sociálního dialogu KZPS ČR v roce 2017 v části „Sociální dialog v oblasti strategie rozvoje průmyslu“ byly v první etapě na základě statistických podkladů zpracovány základní charakteristiky všech podrobných odvětví národního hospodářství s indexy růstu produkce, zaměstnanosti a hrubé přidané hodnoty od roku 2000 do roku 2015 a vypočítána hrubá přidaná hodnota na pracovníka 2015. Může ovlivnit současné a potenciální podnikatele v jejich rozvojových záměrech, na druhé straně pomoci rozvoji zejména malých a středních podniků hledajících investory podle novelizované směrnice k sekuritizaci, směrnici Prospektus, požadující zveřejnění základních ukazatelů podniků, hledajících finance pro další rozvoj v rámci zjednodušených podmínek použití finančních ukazatelů. Může ale u odvětví mimo průmysl ukázat při omezených zdrojích pracovních sil ČR, odkud mohlo být pro průmysl možno čerpat pracovníky v důsledku možnosti si polepšit, i za cenu rekvalifikace.

Příloha 1

Vybrané ukazatele 97 podsekcí (podrobně členěných odvětví) NACE.CZ, doplňující základní kritérium řazení podsekcí: hrubou přidanou hodnotu na pracovníka v roce 2015. Ta je v posledním sloupci. V předchozích sloupcích je charakteristika růstu ve vztahu k roku 2000, 2010 a 2015.

Vybrané ukazatele dle podrobného odvětvového členění