Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.

Bezpečnost potravin v Evropské unii je stále centrem pozornosti příslušných orgánů!

Činnost Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA), dále využívání pesticidů a dalších různých přípravků pro ochranu úrody a získání dostatku kvalitních potravin – to byly hlavní otázky, o nich se hovořilo na tiskové konferenci, kterou zorganizovala Potravinářská komora ČR ve spolupráci s Výborem pro bezpečnost potravin a důvěru spotřebitele v úterý 11. června v Praze.

Tripartita se na návrhu rozpočtu úplně neshodla, bude o tom dále jednat v září!

Příprava návrhu státního rozpočtu na rok 2020, situace ve zdravotnictví, zpráva o plnění opatření v boji proti suchu a k zadržování vody v krajině, opatření proti kůrovcové kalamitě, další postup v digitální agendě a zajištění výstavby prioritních staveb dopravní infrastruktury – to byly hlavní body jednání Rady hospodářské a sociální dohody ČR (tripartity), které se uskutečnilo v pondělí 10. června v Praze.