Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 17.05.2018
  • Autor: Ing. Věra Řeháčková

Evropské středisko pro rozvoj odborného vzdělávání Cedefop, které pomáhá koncipovat a provádět politiky EU zaměřené na odbornou přípravu, zahájilo on-line průzkum jako součást projektu Změna charakteru a role odborného vzdělávání a přípravy v Evropě. Cílem projektu je zlepšit naše chápání toho, jak se mění vzdělávání a odborná příprava v zemích Evropské unie (včetně Norska a Islandu) a současně poskytnout podporu Evropské komisi pro stanovování cílů pro evropskou spolupráci v oblasti odborného vzdělávání a přípravy po roce 2020.

Průzkum pomůže středisku Cedefop testovat předběžná zjištění projektu a stanovit parametry pro další vývoj scénářů pro odborné vzdělávání a přípravu až do roku 2035. Dotazník je zaměřen na odborníky z různých institucí v oblasti odborného vzdělávání a odborné přípravy a související obory, jako je trh práce a sociální politika. Identity účastníků nebudou zveřejněny, ale pro účely analýzy budou použity informace týkající se typu organizace a členského státu.

Tento projekt podpoříte předáním dotazníku těm, kteří mají zájem o budoucnost odborného vzdělávání a odborné přípravy. Dotazník naleznete na tomto odkazu: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ChangingVET2035.

Výsledky průzkumu budou prezentovány na Evropském týdnu odborných dovedností v listopadu 2018.

  • Zdroj: Evropská komise