Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.

61. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci, návrh Národního akčního programu BOZP pro období 2019 – 2020

Vážení čtenáři,
přílohou tohoto článku je návrh Národního akčního programu BOZP pro období 2019 – 2020, tak jak byl schválen na zasedání Rady dne 28.3.2019. Jenom připomínám, že se jedná o neoficiální dokument, tak jak jsem ho pro Vás zaznamenal ze zasedání Rady. Oficiální verzi si budete moci stáhnout ze stránek Rady Vlády ČR pro BOZP, tedy až je tam dají.

ODBORY ODMÍTAJÍ ODKLAD ZRUŠENÍ KARENČNÍ DOBY O PŮL ROKU!

Problematika elektronického potvrzení pracovní neschopnosti, návrh dalšího postupu v novelizaci zákoníku práce, energetické úspory v průmyslu ve vazbě na Strategický rámec ČR 2030 a řešení financování vodního hospodářství – to byly hlavní body programu 148. plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, neboli tzv. tripartity, které se uskutečnilo v pondělí 25. března 2019 v Praze.

Kontroly SZPI 2018: Nejméně závad mají tuzemské potraviny!

Výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ukázaly, že nejméně pochybení se vyskytuje u potravin tuzemských výrobců. Kontroly zde prokázaly pochybení u 13 % šarží potravin z šarží hodnocených. Větší míru pochybení kontroly prokázaly u potravin výrobců ze zemí EU (16,9%) a zdaleka největší míru pochybení u potravin dovážených ze třetích zemí (25,1 %). Podle tiskové zprávy SZPI se tento výsledkový vzorec v posledních letech opakuje a zároveň dlouhodobě potvrzuje nejvyšší míru spolehlivosti u tuzemských potravin.