Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.

Budoucnost internetu, který slaví 25 let v Česku

Speciální čidla, která monitorují základní životní funkce a odesílají po síti informace lékařům. Virtuální měny, pomocí nichž se rovnou odvedou daně. Znovuoživení sdílené ekonomiky. A hlavně etika. To jsou cesty, kterými se může ubírat vývoj internetu.

SZIF pořádá pro zájemce o získání značky Regionální potravina semináře zdarma

Jak správně značit potraviny, které se ucházejí o značku Regionální potravina? To bude tématem bezplatných seminářů, které Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) jako administrátor značky pořádá pro výrobce od 1. března. Soutěž o značku kvality Regionální potravina, která každý rok probíhá v jednotlivých krajích ČR, se pomalu, ale jistě blíží. 

Pacienti budou profitovat z propojení 900 zdravotnických týmů po celé Evropě v rámci evropských referenčních sítí

 

  • Od 1.3.2017 se propojí 900 zdravotnických týmů po celé Evropě, aby spolupracovali v diagnostice a léčbě vzácných nebo málo rozšířených nemocí
  • V ČR se podílí např. Fakultní nemocnice v Motole, Thomayerova nemocnice nebo Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně
  • Budou spolupracovat na široké škále problémů od kostních poruch a hematologických onemocnění až po rakoviny u dětí a imunodeficienci
  • Vzácná onemocnění jsou ta, která postihují nejvýše 5 lidí z 10 000 – v EU jde celkem o 8000 případů, které jinak nemají kvůli roztříštěnosti a nedostatku znalostí šanci na intenzivnější péči