Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 13.08.2020

Vážený pane předsedo,
děkuji za Váš dopis ze dne 24. července 2020, ve kterém mě zvete k účasti na jednání 9. sjezdu Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů české republiky dne 6. srpna 2020.

Bohužel se nemohu Vašeho jednání v uvedeném termínu zúčastnit. Budu v té
době na dovolené.
Velmi si vážím spolupráce s Vámi osobně i s odborovou centrálou, kterou reprezentujete. Dnes - po třiceti letech od založení - jste druhou největší a všeobecně respektovanou odborovou centrálou, která zastupuje zaměstnance významných odvětví v Radě hospodářské a sociální dohody. Velmi oceňuji, že i přes nejednou rozdílné názory dokážeme vždy najít rozumné řešení, které přispívá k rozvoji naší ekonomiky. Myslím, že právě schopnost najít společná řešení bude velmi důležitá právě v nadcházejícím období, kdy budeme řešit důsledky současné korona virové krize.
Proto bych Vám i všem delegátům chtěl poděkovat za dosavadní dobrou spolupráci s vládou při řešení zásadních ekonomických a sociálních problémů České republiky a popřát vám úspěšné jednání vašeho sjezdu.

S přáním mnoha úspěchů ve Vaší další práci, pevného zdraví a spokojenosti do
dalších let

Ing. Andrej Babiš

 

Dopis premiéra k 9. sjezdu