Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!
Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem
Zástupci Slovenské polnohospodářské a potravinářské komory (SPPK), Národní polnohospodářské komory v Polsku (KRIR), Maďarské polnohospodářské komory (NAK) a Agrární komory ČR (AK ČR) se 6. února setkali na 71. společném zasedání agrárních komor Visegrádské čtyřky v maďarském městě Veszprém, aby diskutovali o nejpalčivějších otázkách v agropotravinářském sektoru.
Aktuální dění v Evropském parlamentu v souvislosti s připravovaným zákazem dvojí kvality potravin, dále výsledky mezinárodní studie o tom, že konzumace energetických nápojů ovlivňuje chování a zdraví dětí a mladistvých a několik užitečných informací v oblasti testování potravin – to byly hlavní body úterní tiskové konference Potravinářské komory ČR.
Od propuknutí kauzy s nevyhovujícím hovězím polským masem se Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) intenzivně věnuje kontrolám této komodity v obchodní síti i v provozovnách společného stravování (restaurace, bistra), kde mimo jiné ověřuje zejména pravdivost deklarovaných údajů o původu masa i korektní způsob uvádění informací pro spotřebitele.