Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 05.11.2018
  • Autor: (li)

Zástupci téměř tří desítek středních škol z Plzeňského a Jihočeského kraje se představí ve středu 7. 11. 2018 od 9.00 do 15.00 hodin v Kulturním domě v Klatovech (Domažlická 767) na už tradiční akci „Akademie řemesel 2018“. Na organizaci se spolupodílí Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Klatovech a Okresní hospodářská komora Klatovy.

„Akademie řemesel“ je určena především žákům 8. a 9. tříd základních škol, kteří stojí před rozhodnutím, jaký studijní nebo učební obor si vybrat pro svoje další studium. V Klatovech se představí jednotlivé střední školy a odborná učiliště se svou aktuální nabídkou jednotlivých oborů.

Akce je určena nejen budoucím studentům, učňům, jejich rodičům a prarodičům, ale také výchovným poradcům a zástupcům základních škol a všem, kteří se zajímají o možnosti studia v našem regionu. Dostane se jim jedinečné možnosti získat v jeden den a na jednom místě přehled o vzdělávací nabídce škol,“ upozorňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Klatovech Dana Miškovičová.

Zástupců Úřadu práce ČR se lidé budou moci ptát zase na věci související s uplatněním na trhu práce. Dozví se, o jaké profese mají zaměstnavatelé největší zájem, jaké možnosti nabízí nástroje aktivní politiky zaměstnanosti či jakým způsobem je možné absolvovat rekvalifikační kurz. Prostřednictvím speciálního testu si návštěvnici budou moci ověřit vhodnost volby budoucího povolání. V případě zájmu tak získají komplexní informace pro volbu studia a budoucího povolání.

Už samozřejmostí je také doprovodný program, který připravují sami žáci a studenti vystavujících škol. Návštěvníci se tak mohou těšit například na módní přehlídky nebo představení odborných dovedností studentů.

  • Zdroj: Úřad práce ČR