Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 16.11.2018

Téměř čtyři desítky středních odborných škol a učilišť a 17 zaměstnavatelů z Rakovnicka a okolí se představí na už 24. ročníku „Veletrhu práce a vzdělávání“. Akce, jejíž organizaci zajišťuje Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Rakovníku, proběhne v úterý 20. listopadu 2018 v Kulturním centru Rakovník. Zájemci mohou přicházet mezi 8.30 – 16.30 hodinou.

Veletrh je určen především žákům základních škol, jejich rodičům, pedagogům, kariérním poradcům, ale také široké veřejnosti. Budoucím středoškolákům nabídne příležitost získat potřebné informace, které jim mohou pomoci při výběru té nejvhodnější školy a oboru. Návštěvníci získají mimo jiné přehled o tom, o jaké profese mají v dnešní době zaměstnavatelé v regionu zájem a jaké vzdělání a dovednosti od svých zaměstnanců požadují.

Příchozí budou mít také možnost komunikovat s personalisty zúčastněných firem, předat jim svůj životopis a seznámit se s nabídkou volných pracovních míst. Zástupci Úřadu práce ČR pomohou návštěvníkům s orientací ve vzdělávací nabídce škol, žákům posledních ročníků ZŠ pak s volbou nejvhodnější profese z hlediska uplatnění na pracovním trhu. Všem zájemcům také poradí nejen
při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim sdělí podrobnosti z oblasti zprostředkování zaměstnání nebo ohledně nástrojů a opatření aktivní politiky zaměstnanosti.

Návštěvníci veletrhu se mohou těšit i na praktické ukázky práce studentů či zajímavé video-prezentace přítomných firem a škol.

„Cílem veletrhu je umožnit mladým lidem, jejich rodičům, karierním poradcům a všem ostatním zájemcům získat pod jednou střechou řadu užitečných a praktických informací, a to přímo od zaměstnavatelů a zástupců vzdělávacích institucí,“ uzavírá ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Rakovníku Jitka Ledvinová.

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR