Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.
  • Zveřejněno: 12.01.2018
  • Autor: MPSV

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová dne 11.1.2018 přivítala v budově MPSV členy sněmovního výboru pro sociální politiku. Programem setkání bylo představení vedoucích pracovníků resortu, tedy náměstků a ředitelů přímo řízených organizací. Zároveň byli členové výboru seznámeni s detailní činností jednotlivých sekcí ministerstva.

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová představila svoji vizi otevřené spolupráce a komunikace mezi Výborem pro sociální politiku, jejich jednotlivými členy a MPSV. Dále se projednával aktuální stav řešení informačních technologií v resortu MPSV a změny v organizační struktuře České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) či změny v lékařské posudkové službě.

„Je mi potěšením přivítat na půdě Ministerstva práce a sociálních věcí zástupce sociálního výboru a představit jim agendu svých kolegů. Důležité je odstranění bariéry a nastavení intenzivní spolupráce se sociálním výborem,“ řekla ministryně Němcová a doplnila, že je nutné uklidnit napjatou situaci, která panovala mezi výborem a dřívějším vedením ministerstva.

Setkání se také zúčastnil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který zmínil představu úzké spolupráce mezi rezorty Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva práce a sociálních věcí, a zároveň mezi samotným Výborem pro zdravotnictví a Výborem pro sociální politiku Poslanecké sněmovny.

Výbor pro sociální politiku projednává v rámci své činnosti především legislativní návrhy v gesci MPSV, ale i jiných gestorů, jejichž návrhy se týkají sociální oblasti.

  • Zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR